Nokita haluaa nokittaa Microsoftin Nokia-tarjouksen

Manu Pitkänen
30. lokakuuta, 2013 13:05

Juhani Parda yrittää parhaillaan värvätä riveihinsä sijoittajia, jotka ovat valmiita tekemään kilpailevan tarjouksen Nokian laiteliiketoiminnoista. Microsoft kertoi syyskuun alussa, että se aikoo ostaa Nokian matkapuhelimet itselleen.
Parda yrittää nokittaa Microsoftin tarjouksen Nokitaksi nimetyn hankkeen avulla ja tarvitsee sitä varten tukea muilta sijoittajilta, jotka ovat valmiita osallistumaan kilpailevan tarjoukseen miljoonilla tai jopa miljardeilla euroilla. Roger Wessmanilla teetetyn arvion mukaan Nokian laiteliiketoiminnan arvo voi nousta kolmessa vuodessa jopa 23 miljardiin euroon. Wessman myöntää neuvoneensa miten laskelmat tehdään, mutta ei ole itse tehnyt niitä tai osallistunut projektiin millään muulla tavoin.
Microsoftin tekemä tarjous on arvoltaan yhteensä 5,44 miljardia, josta 3,79 miljardia menee liiketoiminnan osien ostoon. 1,65 miljardia euroa Microsoft maksaa Nokian patenttien lisensoinnista.
Parda arvioi Microsoftin siirtävän Nokian toiminnot hiljalleen pois Suomesta. Kilpailevalla tarjouksella Parda haluaa varmistaa, että toiminnot jäävät Suomeen. Alla olevalla videolla kerrotaan lisää Pardan visiosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Nokita
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.