Android KitKatin keskeiset uudistukset paljastuivat

Manu Pitkänen
31. lokakuuta, 2013 10:03

Entinen Wall Street Journalin toimittaja ja Jessicalessin.comiin nykyisin kirjoittava Amir Efratin mukaan Google on kiinnittänyt huomionsa Android KitKatin kehityksessä erityisesti sen optimoimiseen alemman hintaluokan puhelimille sopivaksi.
Käyttöjärjestelmän optimoinnin lisäksi Google tarjoaa sovelluskehittäjille työkalut, joiden avulla he voivat suunnitella ohjelmansa vaatimattomampaa rautaa käyttäviin laitteisiin. Mahdollistamalla käyttöjärjestelmän käyttö hitaallakin raudalla, Google haluaa varmistaa että sillä on mahdollisuudet tavoittaa yhä suurempi laitemassa. Internetjätin ekosysteemin yksi suurimmista ongelmista on ollut fragmentoituminen.
Tiedot perustuvat salaiseksi merkittyyn dokumenttiin, jonka Google on jakanut Android-puhelimia valmistaville yrityksille.
Samainen dokumentti paljastaa myös, että KitKatin myötä Android saa tuen uusille antureille, jotka mittaavat magneettikenttää sekä askeleita. Tämä on merkki siitä, että Googella valmistaudutaan päälle puettavien laitteiden esiinmarssiin. Google yrittää jouduttaa myös NFC:n omaksumista tarjoamalla kehittäjille ratkaisun, jonka avulla puhelin voidaan emuloida maksu- tai asiakkuuskortiksi. Tämän pitäisi onnistua ilman kajoamista NFC:n turvaelementtiin.
Google tarjoaa KitKatissa myös standardin tavan käyttää puhelinta television kaukosäätimenä ja laajemman Bluetooth-yhteensopivuuden, minkä ansiosta Android-puhelin pystyy keskustelemaan aiempaa laajemman laitekannan kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android KitKat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.