Älypuhelintoimitukset nousseet puolella vuoden takaisesta - Windows Phone on toiseksi suurin 19 maassa

Valtteri Ahonen
6. marraskuuta, 2013 11:45

Canalysin tuoreimpien lukujen mukaan vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen aikana on myyty yli 250 miljoonaa älypuhelinta. Näistä suurin osa on Android-laitteita.
Viime vuoteen verrattuna älypuhelintoimitukset ovat kasvaneet 44 prosenttia. Samsung ja Apple pitivät odotetusti paikkansa markkinoiden kärjessä 34 ja 15 prosentin osuuksillaan. Muut suurimmat valmistajat olivat Huawei, Lenovo ja LG.
Alustoista iOS ja Android pysyivät suhteellisen vakaina, mutta Windows Phone on verrattain selkeässä nosteessa. WP-alustan markkinaosuus on tällä haavaa noin 4 %, mikä ei ole vielä mullistavasti, mutta Microsoftin järjestelmä on kuitenkin onnistunut kampeamaan itsensä kakkoseksi 19 maassa. Windows Phone -toimitukset ovat kasvaneet 185 % viime vuodesta, mikä tarkoittaa että yhteensä puhelimia myytiin 9,2 miljoonaa.
Käytännössä Nokian johdolla kulkevan Windows Phonen parhaita markkinoita osuuksilla mitaten olivat Suomi (39 %), Vietnam (16 %) ja Italia (15 %).
Mielenkiintoista on myös meneillään oleva muutos puhelinten koossa. Viime neljänneksellä yli viiden tuuman älypuhelimia oli 22 prosenttia kaikista myydyistä. Nokian ja muiden valmistajien uutuuksien myötä suurten näyttöjen odotetaan seuraavalla neljänneksellä valtaavan yhä suuremman osan markkinoista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung Android iOS markkinaosuudet Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.