Samsung povaa puhelimiin 4K-näyttöjä parin vuoden kuluttua

Manu Pitkänen
6. marraskuuta, 2013 12:42

Samsung on esitellyt analyytikoille miten sen näkee alan kehittyvän tulevina vuosina.
Diaesityksistä on paljastunut esimerkiksi se, että Samsung on aloittanut oman mobiiliprosessorin kehittämisen. Yhtiö valmistaa jo nyt Exynos-piirejä älypuhelimiin, mutta niissä käytetään ARM:n suunnittelemia Cortex-ytimiä. Ytimet on tarkoitus korvata Samsungin omilla. Vastaavaa tekee jo esimerkiksi Apple ja Qualcomm. Samsungin suoritintekniikka perustuu 64-bittiseen arkkitehtuuriin. Sitä ennen markkinoille tulee kuitenkin 64-bittinen Exynos, jossa käytetään ARM:n ytimiä.
Samsungin arvion mukaan ensi vuonna nähdään näyttöjä, joiden tarkkuus kohoaa 560 PPI:hin. Käytännössä se tarkoittaisi yli viisituumaisia näyttöjä, joiden resoluutio kohoaa WQHD-tasolle (2560x1440 pikseliä). Viime vuonna markkinoille tulivat 720p-näyttöiset puhelimet ja tänä vuonna siirryttiin Full HD -tarkkuuteen. Samsung ei näe tarkkuuden kasvulle loppua, sillä jo vuoden 2015 tietämillä voidaan nähdä puhelimiin tarkoitettuja 4K-näyttöjä – siitä kelpaisi katsella Netflix-striimejä.
LG demosi elokuussa 5,5-tuumaista WQHD-näyttöä, jonka tarkkuus oli 538 PPI.
Kamerateknologiassa Samsung luottaa ISOCELL-kennoihin, joiden massatuotanto pitäisi käynnistyä tämän vuoden aikana. Seuraavien vuosien aikana pikseleiden koko alittaa mikronin ja 20 megapikselin kennoista muodostuu tietynlainen normi.
Samsungin esitykset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.




Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.