Kanadan hallitus: BlackBerryä ei saa myydä kiinalaisille

Manu Pitkänen
7. marraskuuta, 2013 10:44

Neuvottelut kanadalaisen BlackBerryn myymisestä menivät mönkään, minkä takia yhtiö jatkaa velkarahan voimin eteenpäin. Ilmoitus oli jonkin tason yllätys, sillä yhtiöstä kiinnostuneita uusia ostajaehdokkaita tuntui pulpahtelevan julkisuuden tietoon lähes viikoittain.
Yksi BlackBerryn puhelimista kiinnostunut oli kiinalainen Lenovo, joka on noussut yhdeksi maailman suurimmaksi PC-valmistajaksi ostettuaan IBM:n tietokoneet itselleen. Lenovo on pitkään puhunut mobiililiiketoiminnan konsolidoitumisesta ja olevansa itsekin valmis ostamaan jonkun puhelinvalmistajan. Alkuvuonna yhdeksi mahdolliseksi ostokohteeksi mainittiin RIM/BlackBerry.
The Globe and Mailin tietojen mukaan Lenovon ja BlackBerryn välinen kauppa tyssäsi Kanadan hallituksen väliintuloon. Sen mielestä BlackBerryä ei tule myydä kiinalaisille. Se olisi liian suuri riski kansalliselle turvallisuudelle. Tästä syystä BlackBerry ei koskaan saanut virallista tarjousta Lenovolta. Kanadan kerrotaan estäneen viime kuussa myös MTS Allstreamin myymisen kansalliseen turvallisuuden takia.
Kanadan hallitus on lisäksi sanonut kiinalaiselle Huaweille, että sen on turha tehdä tarjouksia hallituksen tietoverkkojen toimittamisesta.

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry Lenovo RIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.