Mobiilihaittaohjelmista 97 % tehdään Androidille - loput Symbianille

Valtteri Ahonen
9. marraskuuta, 2013 14:01

F-Secure on päivittänyt raporttinsa mobiililaitteiden uhkakuvista, kertoo ComputerWeekly. Raportin mukaan uusista havaituista haittaohjelmista 97 prosenttia kohdistui Android-laitteille ja loput Symbianille. Windows Phonelle, iOS:lle ja BlackBerrylle tehtyjä haittaohjelmia ei ole kuluvan vuoden aikana löytynyt.
Androidin suosio haittaohjelmien tekijoiden silmissä selittynee pitkälti sen ylivoimaisella markkinaosuudella, joka älypuhelimissa ja tableteissa hipoo 80 prosenttia. Myös Googlen Play-kaupan aiempi turvattomuus on varmasti ruokkinut ilmiötä. Sen suhteen on kuitenkin viime aikoina nähty paljon parannusta.
F-Securen raportista selviää myös, että rahallista vahinkoa tekevät haittaohjelmat ovat lisääntyneet. Tällaisia ovat esimerkiksi maksullisia tekstiviestejä käyttäjän huomaamatta lähettävät troijalaiset.
Varsinaista suoraa kiusaa tekevien sovellusten rinnalle on noussut mobiilimaailmassa myös uudenlaisia uhkakuvia. F-Secure Labsin turvallisuusasiantuntija Sean Sullivanin mukaan ihmiset antavat liian helposti tietojaan pienten ja arvaamattomien sovellusten käyttöön. Googlen kaltaisia suuria firmoja voidaan ehkä pitää edes jossain määrin vastuullisina sen suhteen, mitä ne käyttäjätiedoilla tekevät, mutta pienet ja tuntemattomammat firmat myyvät tietoja härskisti kolmansille osapuolille.

Lue myös nämä
Tägit
Android F-Secure haittaohjelma Google Play virukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.