Uusi keksintö mahdollistaa taipuisat akut puhelimiin

Juha Tuppi
14. marraskuuta, 2013 13:45

Useat puhelinvalmistajat kokeilevat taipuisien ja kaarevien OLED-näyttöjen hyödyntämistä tuotteissaan, mutta tähän mennessä massatuotantoon sopiva taipuisa akku on ollut kiven alla. New Jerseyn teknologisessa instituutissa kehitetty hiilinanoputkia hyödyntävä menetelmä avaa uusia mahdollisuuksia.
ExtremeTech uutisoi eilen New Jerseyn teknologisen instituutin tutkimusryhmän keksinnöstä. Tutkijoiden kehittämä menetelmä mahdollistaisi akun kokoamisen aikaisemmin lanseerattua elektronista printtausmenetelmää halvemmalla sekä taipuisien näyttöjen kattavamman hyödyntämisen.
Uudella menetelmällä akun aktiiviset komponentit muodostuvat hiilinanoputkista ja muista mikropartikkeleista, jotka kiinnitetään taipuisalle muovialustalle. Instituutin tutkijat lupaavat teknologian myös skaalautuvan hyvin, mahdollistaen erittäin pienet akut.
Instituutin sivuilla todetaan, että menetelmän helppous mahdollistaisi taipuisien akkujen valmistamisen jopa kotikonstein.
Keksinnölle on vasta haettu patenttia, eikä se ole vielä valmis kaupalliseen käyttöön. Mikäli teknologia täyttää lupauksensa, puhelinvalmistajien kiinnostus on varmasti taattu.

Lue myös nämä
Tägit
taipuisa akku innovaatio New Jerseyn teknologinen instituutti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.