Nokian uusi näyttötekniikka peittoaa kilpailijat kirkkaassa valossa

Valtteri Ahonen
18. marraskuuta, 2013 20:48

Nokia on jo pidemmän aikaa mainospuheissaan muistanut kertoa, kuinka hyvin yhtiön näytöt suoriutuvat kirkkaassa ympäristössä. Lumia 1520:n myötä tässä on kuulemma petrattu entisestään, kertoo Nokian näytöistä ja kosketustekniikasta vastaava Jussi Ropo Nokian blogissa.
Nokia 920:sta lähtien Nokia on käyttänyt huippumalleissaan erilaisia algoritmeja, joilla näyttöä on mukautettu valaistusolosuhteisiin. Tähän saakka ne ovat kuitenkin muuttaneet koko näyttöä samassa suhteessa. Nokialla uskottiin, että tämä voidaan tehdä paremminkin.
- Emme olleet täysin tyytyväisiä, ja tiesimme pystyvämme parempaan, Ropo kommentoi. - Useita vaihtoehtoja tarkasteltuamme tulimme siihen tulokseen, että Apicalin Assertive Display -tekniikka oli lähimpänä sitä, mitä näytöltä halusimme.
Assertive Display -tekniikka ei tyydy kontrolloimaan koko näyttöä yhtenä yksikkönä, vaan valaistukseen reagoidaan yksittäisten pikselien tasolla. Niinpä monisävyinenkin kuva saadaan kokonaisuudessaan näkymään paremmin, eikä mikään väri jää toistumatta. Muutokset näytöllä toteutetaan lähes reaaliaikaisesti.


Kirkkaiden olosuhteiden lisäksi huomiota on kiinnitetty myös toimintaan himmeässä valaistuksessa. Näytön pitäisi kaikenkaikkiaan nyt reagoida selkeästi entistä paremmin kaikenlaisiin valaistusolosuhteisiin. Uutta tekniikkaa hyödynnetään pian myyntiin tulevassa Lumia 1520:ssa. Pannaan näytön suorituskyky testiin, kunhan luuri saadaan kokeiluun!
Alla olevalla videolla nähdään vertailu Samsungin Note 3 -mallin ja Lumia 1520:n näyttöjen välillä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia Apical assertive display
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.