Samsungin menestyksen salaisuus? Yli 10 miljardia mainontaan

Petteri Pyyny
29. marraskuuta, 2013 23:37

Puhelinbisnes on ollut monialajätti Samsungin viime vuosien pääasiallinen rahakone. Samaan aikaan alaa seuraavat ovat katsoneet vierestä kun aiemmin vahvat toimijat ovat menettäneet jatkuvasti markkinaosuuksiaan ja koko mobiilialasta on alkanut muodostumaan Samsungin ja Applen keskenään jakama kakku.
Erityisen mielenkiintoista on ollut seurata samaa käyttöjärjestelmää ja -- ainakin lippulaivamallien arvostelujen valossa -- yhtä hyviä tuotteita valmistavan kaksikon, HTC:n ja Samsungin erilaista kehitystä. HTC on kadottanut viimeisen 2 vuoden aikana lähes 90% markkina-arvostaan ja samaan aikaan Samsungin markkinaosuus ja voitot ovat vain jatkaneet kasvuaan.
Reuters arvioi Samsungin tämän vuoden markkinointibudjetiksi noin 10 miljardia euroa. Summa saa perspektiiviä, kun sitä vertaa esimerkiksi itsenäisten valtioiden vuosibudjetteihin -- reippaalla erolla taakse jäävät mm. sekä Viro että Islanti.
BGR:n mukaan Samsung on lähes kolminkertaistanut mainontaaan käytetyn budjettinsa vuodesta 2012. Yhtiö käyttää lähes neljä kertaa enemmän rahaa mainontaan kuin Microsoft ja Apple, yhteensä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung mainonta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.