Ex-nokialaisten uusi taidonnäyte: Älypuhelin mustenäytöllä

Manu Pitkänen
4. joulukuuta, 2013 15:06

Puhelinmarkkinoiden vanhat dinosaurukset kaatuvat toinen toisensa jälkeen ja samalla markkinoille tunkee jatkuvasti uusia kokeilijoita. Yksi näistä uusista kokeilijoista on venäläinen Yota Devices, joka on julkaissut YotaPhone-puhelimensa kotimaassaan.
YotaPhone ei ole pelkästään "jälleen yksi uusi Android-puhelin", sillä sen erikoisuus on takapuolelle asennettu mustenäyttö. Etupuolelta löytyy perinteisempi 4,3 tuuman LCD-näyttö. Yota Devicesin toimitusjohtaja Vlad Martynov ylistää puhelinta suurimmaksi innovaatioksi sitten iPhonen. Teknisesti YotaPhonessa ei ole paljoa kummastelun aihetta: näytön resoluutio on 720p (takana 360x640 pikseliä), 1,7 gigahertsin suoritin on kaksiytiminen ja keskusmuistia on kaksi gigatavua. Kamerassa on 13 megapikseliä.
Jatkuvasti päällä olevalle mustenäytölle voi siirtää useimmat puhelimelle asennetut sovellukset, eli ne ovat aina nähtävillä. Mustenäyttöä voi hyödyntää myös tärkeän tiedon, kuten vaikkapa kartan, esittämiseen mikäli akussa virta on kortilla.
Puhelin on suunniteltu Suomessa Nokian entisten työntekijöiden voimin. Tavoitteena on myydä 499 euroa maksavaa laitetta yhteensä 300 000 kappaletta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android YotaPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.