Kuvavuoto: Nokian ensimmäistä Android-puhelinta olisi voinut saada Googlen väreissä

Manu Pitkänen
24. joulukuuta, 2013 12:29

Kun Microsoft osti Nokian laiteliiketoiminnan syksyllä, suunniteltiin suomalaisessa yhtiössä jo kovaa vauhtia Android-puhelinta. Androidiin oli ilmeisesti tarkoitus siirtyä ensi vuonna, jolloin Microsoftin kanssa solmittu yhteistyösopimus raukeaa.
Syksyllä paljastui, että yksi kehitteillä olleista Android-puhelimista oli koodinimeltään Normandy. Twitter-käyttäjä evleaks oli jo aiemmin vuotanut tämän puhelimen lehdistökuvan julkisuuteen. Nyt Evleaks on vuotanut uudelleen kuvia Normandystä ja niiden perusteella Nokian suunnitelmissa oli tuoda puhelin markkinoille vihreänä, valkoisena, keltaisena, sinisenä, punaisena ja mustana. Aiemmin oli selvillä vain punainen värivaihtoehto.
Samoja värejä käytetään Nokian Asha 500 -sarjan puhelimissa, joita Normandy muistuttaa ulkoisesti melko paljon. The Vergen tietojen mukaan se oli suunnattu samaan kategoriaan. Normandyssä käytetty Android on muunnelma Googlen käyttöjärjestelmästä.
Evleaksin julkaisemat lehdistökuvat ovat keskeneräisiä, sillä valmiissa Nokian Group Shot-/Color Range -kuvissa puhelimen ruudussa näkyy myös käyttöjärjestelmän käyttöliittymä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.