Google yrittää suojautua Applen johtaman ryhmän uusilta patenttisyytteiltä

Manu Pitkänen
25. joulukuuta, 2013 19:14

Muiden muassa Applen, Microsoftin, Ericssonin ja BlackBerryn muodostama Rockstar-konsortio haastoi syksyllä Android-valmistajia oikeuteen, koska niiden tuotteissa käytetyn käyttöjärjestelmän epäiltiin loukkaavan konkurssiin menneen Nortelin patentteja. Nyt Google on jättänyt oikeuteen hakemuksen, jossa pyydetään syytteiden eväämistä.
Rockstar-konsortio muodostettiin patenttien huutokaupan takia ja se hallinnoi nykyään Nortelin konkurssipesästä 4,5 miljardilla dollarilla ostamiaan patentteja. Bloombergin aiemmin julkaiseman raportin perusteella Rockstar ei olisi onnistunut solmimaan isoja lisensointisopimuksia, minkä takia Nortelin patentit eivät ole olleet kovin hyvä bisnes konsortiolle. Apple rahoitti patenttien ostoa 2,6 miljardilla dollarilla, joten sillä on huomattava vaikutusvalta yhtiössä.
Google pyytää hakemuksessa oikeutta toteamaan, ettei Android loukkaa tapaukseen liittyviä patentteja. Hakukonejätti hakee suojaa erityisesti Nexus-laitteilleen. Riitaa aiheuttavat patentit käsittelevät muun muassa mobiilinettiyhteyden jakamista, VPN:n hallintaan sekä viestittämistä ja ilmoituksia.
Hakemuksessaan Google huomauttaa, ettei Rockstar tuota markkinoille mitään tuotteita, vaan sen tehtävänä on vain rahastaa muita omistamillaan patenteilla.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.