Nokia haluaa nähdä Google Mapsin lähdekoodin -- ekosyysteemien sota saa uusia piirteitä

Manu Pitkänen
30. joulukuuta, 2013 14:42

Suosittua FOSS Patents -blogia ylläpitävä Florian Mueller arvioi ennen joulua, että Nokian ja Googlen välillä saattaa olla parhaillaan kypsymässä mehevä patenttiselkkaus. TechCrunch kirjoitti jo kesällä nimettömän lähteen tietoihin perustuen, että Nokia on odotellut jo muutaman vuoden oikeaa hetkeä nostaa oikeusjuttua Googlea vastaan.
Merkkejä Nokian ja Googlen välisistä avoinna olevista erimielisyyksistä löytyy Nokian HTC:tä vastaan nostamista oikeusjutuista. Nokian mukaan HTC:n puhelimista löytyvät Google Maps- ja Google Navigation -sovellukset loukkaavat sen patenttia. Nokia onkin tämän johdosta hakenut kalifornialaiselta oikeudelta lupaa päästä käsiksi Googlen karttaohjelmien lähdekoodiin.
Mikäli Nokia näkee Googlen paikkatietopalveluiden lähdekoodin, voi suomalaisyhtiö löytää siitä aineksia, joiden pohjalta se voisi haastaa Googlen oikeuteen. Lähdekoodin näkemistä on perusteltu vuoteen 1994 ajoittuvalla patentilla, jonka Nokia sai ostettuaan Navteqin. Lähdekoodista voi paljastua lisää ratkaisuja, jotka loukkaavat Nokian patentteja.
Nokian tavoitteena on todennäköisesti saada lypsettyä Googlelta rojaltimaksuja ja saada oma patenttisalkku näin tehokkaampaan käyttöön kun laitevalmistus siirtyy Microsoftille. Kartat eivät ole omana bisneksenään olleet kovin tuottoisa Nokialle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Google Google Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.