Microsoft harkitsee: Kuluttaja voisi itse valita puhelimensa käyttöjärjestelmän

Manu Pitkänen
6. tammikuuta, 2014 22:18

Microsoft harkitsee täysin uudenlaista lähestymistapaa mobiilimarkkinoiden valloittamiseksi. Android jyrää kaikissa niissä segmenteissä mistä Apple ei tunnu olevan kiinnostunut ja Microsoft on jäänyt lilliputin asemaan massiivisista panostuksista huolimatta. Ohjelmistojätin mieliin on pilkahtanut ajatus siitä, että käyttäjä voisi itse valita minkä käyttöjärjestelmän puhelimeensa valitsee.
Viime syksynä kuultiin uutisia, joiden mukaan Microsoft olisi tarjonnut HTC:lle ilmaiseksi Windows Phone -alustaa, mikäli se suostuisi tuomaan tarjolle dual boot -puhelimia (puhelimia, joissa on kaksi käyttöjärjestelmää). Tähän tietoon suhteutettuna The Informationin raportoima uutinen vaikuttaa uskottavalta.
Valinnan vapaus on aina hyvä asia, mutta puhelimien käyttöjärjestelmissä se tuottaa runsaasti ongelmia. Ensinnäkin puhelinvalmistajien työmäärä kasvaa, sillä samalle puhelimelle pitää tuoda saataville usean käyttöjärjestelmän päivitykset (ja parhaassa tapauksessa nämä pitää vielä erikseen hyväksyttää operaattoreilla).
Lisäksi puhelimien markkinointi on ongelmallista: jos ominaisuuden X sanotaan olevan puhelimessa, pitää sen olla käytettävissä kaikissa valittavina olevissa käyttöjärjestelmissä. Laitteiden kehityksessä voi ilmetä ongelmia, sillä käyttöjärjestelmien pitäisi olla yhteensopivia puhelimessa käytetyn raudan kanssa. Windows Phonen rautatuki on tähän asti ollut kovin suppea ja edennyt hitaammin kuin Androidissa.
Microsoft tiedostaa mahdolliset ongelmat ja on epätodennäköistä, että dual boot -puhelimia tulisi saataville kovin nopeassa aikataulussa. Toisaalta, markkinoilla on jo Androidilla ja Windows 8:lla varustettuja tabletteja – miksei sama logiikka voisi toimia puhelimissakin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.