MediaTek esittelee langattoman latauksen tulevaisuutta, lataa jopa seinien läpi ja useaa laitetta

Matti Robinson
8. tammikuuta, 2014 14:26

Piirivalmistaja MediaTek on esitellyt CES 2014 -messuilla uutta langattoman latauksen ratkaisua, jonka on määrä helpottaa lataamista. Ratkaisu on maailman ensimmäinen, joka mahdollistaa tavanomaiset induktiolataukset sekä resonanssilatauksen (kuvassa oikealla).
MediaTekin ratkaisun mielenkiintoisempi puoli on ehdottomasti uudentyyppinen resonanssilataus, jossa on monta hyvää puolta induktiolataukseen nähden. Se ei vaadi kosketusetäisyyttä, vaan toimii huonekalujen ja parhaimmillaan jopa seinien läpi. Lisäksi sen ei tarvi olla suunnattu laitteeseen, sillä voi ladata erilaisia laitteita yhtäaikaa eikä se ole rajattu yhteen standardiin, kuten vaikkapa Qi nykyisellään. Ratkaisusta vielä paremman tekee se, että esimerkiksi Lumia 920:n voi ladata edelleen samalla järjestelmällä.
IHS:n analyytikko kertoo MediaTekin tiedotteessa uskovansa langattoman latauksen markkinan kasvavan merkittävästi. Arvion mukaan vuoden 2013 20 miljoonasta laitteesta markkinat kasvavat vuoteen 2018 mennessä 700 miljoonaan laitteeseen.
Myös Wireless Power Consortium (WPC) on kertonut Las Vegasissa, että se tulee esittelemään uuden sukupolven Qi-ratkaisua, joka yhdistää resonanssilataamisen, mutta tukee myös perinteisiä Qi-laitteita.

Lue myös nämä
Tägit
langaton lataus MediaTek Qi CES 2014
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.