Nomura: Apple ei lähde kisailemaan megapikseleillä – seuraavaan iPhoneen tulossa OIS

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2014 19:25

Varhaisilla iPhone-huhuilla on taipumuksena osoittautua pötypuheiksi, mutta se ei tunnu haittaavan niiden liikkeellelaskijoita. Viime vuosi osoitti myös sen, että Applen toimitusketjusta hankitut todenperäisistä tiedoista ei voida välttämättä päätellä mitään lopullisten tuotteiden ominaisuuksista tai tuotannosta.
Tähän asti huhut iPhone 6:sta ovat liittyneet lähinnä näyttöön sekä sen mahdollistamaan uuteen ja ohuempaan designiin. Nomura Securities on nyt laittanut lusikkansa soppaan spekuloimalla seuraavan iPhonen kameralla. Sen mukaan Apple olisi päättänyt pysytellä kahdeksan megapikselin kennossa, joka on ollut sen puhelimissa jo iPhone 4S:stä lähtien. Tieto sai iPhonen kameramoduuleita valmistavan Largan Precisionin osakekurssin laskuun.
Nomura Securitiesin mukaan pidättäytyminen megapikselikisasta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Apple olisi lopettanut iSight-kameran tuotekehityksen. Pikemminkin päinvastoin, sillä yhtiö aikoo parantaa kameraansa muilla keinoilla kuin pikseleiden määrän kasvattamisella. Nomuran mukaan seuraavaan iPhoneen olisi tulossa ainakin optinen kuvanvakaus (OIS), jonka pitäisi helpottaa valokuvaamista hämärissä olosuhteissa. Ominaisuus löytyy jo muutamista Lumia- ja Android-puhelimista.
Verkossa on julkaistu lisäksi kuvia iPhone 6:n rungoksi väitetystä esineestä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple kuvanvakain OIS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.