Samsung harkitsee iirisskannerin sisällyttämistä Galaxy S5:een

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2014 9:26

Samsungin mobiiliyksikön johtaja Lee Young Hee paljastaa hyvin avoimesti Bloombergin haastattelussa millaisia suunnitelmia yhtiöllä on uusien laitteiden suhteen. Hän paljastaa haastattelussa muun muassa sen, että yhtiö tutkii parhaillaan mahdollisuutta sisällyttää Galaxy S5:een värikalvoskanneri, joka tunnistaisi käyttäjän silmän iiriksen perusteella.
Värikalvoskanneri lienee Samsungin vastine Applen iPhone 5s:ssä käyttämälle sormenjälkilukijalle. Vaikka silmän ominaisuuksiin perustuva lukija on varmasti hyvin luotettava järjestelmä biometriseen tunnistautumiseen, on sen käytettävyys älypuhelimeen integroituna äkkiseltään ajateltuna hieman kyseenalainen.
Lee myöntää, että Galaxy S4:n uudistukset jäivät S3:een nähden melko pieniksi, mikä on näkynyt myös markkinareaktiossakin. Galaxy S5:ssä Samsung palaa takaisin perusasioiden ääreen. Tulevassa lippulaivassa on keskitytty näyttöön sekä rungon tuntumaan – Samsung saattaa viimein luopua muovista ja siirtyä muihin materiaaleihin.
Puhelin esitellään maalis-huhtikuussa ja samassa yhteydessä nähdään myös Galaxy Gearin seuraaja. Gearin saama vastaanotto on kaikesta päätellen ollut surkea, minkä takia Samsung kokee pikaiselle päivitykselle olevan tarvetta. Leen mukaan Samsung keskittyy tulevissa päälle puettavissa laitteissa erityisesti elintoimintojen mittaamiseen.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.