Toshiba ja Qualcomm tuovat uuden sukupolven muistitekniikan mobiiliin

Manu Pitkänen
15. tammikuuta, 2014 13:40

Toshiba ja Qualcomm ovat kertoneet yhteistyöstä, jonka myötä uusissa Snapdragon 805 -pohjaisissa mobiililaitteissa nähdään uuteen UFS 2.0 -tekniikkaan perustuvia flash-muisteja. Tavoitteena on, että UFS:stä tulee korvaaja puhelimissa ja tableteissa paljon käytetylle eMMC:lle.
UFS:n suurin valtti eMMC:hen nähden on tietysti korkeampi väylänopeus. EMMC-muistien väylänopeudet ovat skaalautuneet alkuajoista nykyiseen 400 megatavuun sekunnissa, mutta nyt raja on hiljalleen tulossa vastaan. Samanaikaisia kirjoitus- ja lukuoperaatioita tukevan UFS:n ansiosta maksiminopeudet saadaan kohotettua 725 ja 1450 megatavuun sekunnissa, joiden pitäisi riittää Toshiban mukaan 4K-sisällöillekin. Toshiba aloittaa UFS 2.0 -muistipiirien massatuotannon maalis-kesäkuun aikana
Alkuvaiheessa uusi muistitekniikka jää high-end-mallien yksinoikeudeksi eMMC:tä korkeamman hinnan vuoksi, mutta hintojen uskotaan laskevan ajan kanssa. Toshiba on tarjonnut näytekappaleita järjestelmäpiirien ja käyttöjärjestelmäkehittäjien käyttöön vuoden 2013 alusta lähtien.


Lue myös nämä
Tägit
Toshiba eMMC UFS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.