Sharp esitteli IGZO Full HD -näytöllä varustetun älypuhelimen

Manu Pitkänen
22. tammikuuta, 2014 16:31

Suomalaiselle kuluttajalle Sharp on astetta tuntemattomampi älypuhelinvalmistaja, mutta Kaukoidässä se on paljon tunnetumpi brändi. Kuten monet muutkin aasialaiset valmistajat, panostaa Sharp erityisesti puhelimiensa tekniikkaan.
Sharpin uudesta Aquos Mini SHL24:stä löytyy äärimmäisen tarkka 4,5 tuuman Full HD -näyttö. Vanhemmassa SHL22-mallissa Sharp käytti 4,9 tuuman 720p-näyttöä, eli pikselitiheys on kasvanut näyttöpaneelin pienenemisen ja resoluution kasvun johdosta 302 PPI:stä 487 PPI:hin. Ohuiden kehyksien ansiosta SHL24:n näyttö ei tunnu juurikaan käsissä: puhelin on yhtä pitkä ja vain viitsen millimetriä leveämpi kuin neljän tuuman näytöllä varustettu iPhone 5s.
Puhelimen näyttöpaneeli on valmistettu Sharpin omalla IGZO-tekniikalla, aivan kuten SHL22. Yhtiö kertoi viime syksynä aloittavansa älypuhelimiin tarkoitettujen IGZO-näyttöjen massatuotannon, joten Sharpin näyttöjä voidaan nähdä pian myös muidenkin valmistajien puhelimissa.
Puhelimesta löytyy lisäksi 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -suoritin, kaksi gigatavua keskusmuistia, 16 gigatavua tallennustilaa ja 13 megapikselin kamera (f/1.9).

Lue myös nämä
Tägit
Sharp Sharp Aquos Mini SHL24
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.