Tämän takia Windows Phone ei saa sovelluksia

Panu Roivas
22. tammikuuta, 2014 22:32

Microsoft on pikku hiljaa kasvattanut Windows Phonen markkinaosuutta älypuhelimissa, mutta useamman vuoden jälkeen se on edelleen marginaalinen tekijä verrattuna Androidiin ja iOS:ään. Yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut suosittujen sovelluksien puute Microsoftin alustalla. Syytä Windows Phonen syrjintään sovelluskehittäjien toimesta valottaa tällä kertaa selainkehittäjä Opera.
Vähemmän yllättäen sovelluskehittäjien ykkösprioriteetti on tulojen saaminen, ja monesti suuri osa näistä tuloista tulee mainonnan kautta. Operan julkaisemien tilastojen mukaan sen mobiilimainosverkosto näytti mainoksia yhteensä 60 miljardia kertaa 425 miljoonalle käyttäjälle viime vuoden loppuneljänneksellä, mutta näistä vain marginaaliset 0,35% koostuu Windows Phonella näytetyistä mainoksista. Windows Phone jää Operan mukaan sekä BlackBerryn että Symbianin jalkoihin mobiilimainosten liikevaihdon osalta.
Microsoftin suurimpia haasteita onkin jatkossa saada alusta entistä houkuttelevammaksi myös mainostajien kannalta. Yritys on maksanut parhaimmillaan 100 000$ Windows Phone -sovellusten kehittäjille, mutta Operan tilastojen varjossa tehtävää vielä riittää.
Operan uusimman "The State of Mobile Advertising" -raportin voi käydä lukaisemassa täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Opera Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.