Applen ja Microsoftin patenttiliittouma sopi Huawein kanssa – taistelu jatkuu Androidia vastaan

Manu Pitkänen
23. tammikuuta, 2014 11:40

Applen, Microsoftin, Ericssonin, BlackBerryn ja Sonyn perustama patenttien hallintaan erikoistunut Rockstar-yhtiö on sopinut Huawein kanssa lokakuussa nostetun patenttisyytteen. Sovinnon ehdoista ei ole olemassa julkista tietoa, mutta on todennäköistä, että kiinalaisyhtiö on pistetty maksumieheksi.
Huawein tekemä sovinto on varsin kiusallinen Googlelle, sillä Rockstar haastoi samassa rytäkässä oikeuteen muitakin Android-valmistajia ja Googlen. Sovinto on signaali siitä, että Rockstarin patenttiloukkaussyytteillä on perää ja Android-yhtiöiden on nyt hankalampi puolustaa itseään. Rockstarin hampaissa on vielä Samsung, ZTE, LG, HTC, Pantech ja ASUSTeK.
Rockstar perustettiin pari vuotta sitten hallinnoimaan Applen, Microsoftin ja muiden ostettua konkurssiin ajautuneen Nortelin patentit itselleen. Google oli mukana tarjouskilvassa, mutta sen raja tuli vastaan 4,4 miljardissa dollarissa. Rockstar-konsortio maksoi patenteista 4,5 miljardia dollaria. Huutokaupan jälkeen Google kertoi ostaneensa Motorolan.
Apple on mukana Rockstarissa noin 2,6 miljardin dollarin osuudella.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Huawei Google Rockstar
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.