Etelä-Korea haluaa älypuhelimien ylimääräisen läskin pois: Bloatware pitää olla poistettavissa

Manu Pitkänen
26. tammikuuta, 2014 13:00

Etelä-Korean uuden linjauksen mukaan älypuhelimiin valmiiksi asennetut ohjelmat, eli niin sanottu bloatware, pitää pystyä poistamaan puhelimesta. Määräys tulee voimaan huhtikuussa.
Maan tiede-, tietotekniikka- ja tulevaisuusministeriön mukaan tavoitteena on oikaista markkinoilla olevissa puhelimissa havaitut ylilyönnit ja vähentää ylimääräisten ohjelmien aiheuttamaa epämukavuutta puhelimen omistajalle. Samalla epäterveen kilpailun toivotaan vähenevän.
Mahdollistamalla esiasennettujen ohjelmien poistaminen, puhelimen omistaja saa halutessaan käyttöön lisää tallennustilaa ja parannettua akkukestoa.
Korealaisen SK Telecomin myymässä Samsung Galaxy S4:ssä kerrotaan olevan kaikkiaan 80 esiasennettua ohjelmaa, joista 25 on operaattorin asentamia, 39 Samsungin asentamia ja 16 Googlen tarjoamia. Näistä löytyy varmasti ohjelmia, joita puhelimen omistaja ei tule koskaan käyttämään tai kokee niiden olevan yksinkertaisesti huonoja.
Linjauksen mukaan kaikki esiasennetut ohjelmat pitää pystyä poistamaan, NFC:hen, Wi-Fiin, asiakaspalveluun ja sovelluskauppaan liittyviä ohjelmia lukuun ottamatta.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Etelä-Korea Bloatware
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.