Microsoft tienaa mobiilista kaksi miljardia vuodessa – Androidilla

Matti Robinson
11. helmikuuta, 2014 14:15

Muun muassa talouskonsultointiin erikoistuneen japanilaisyhtiö Nomuran analyytikko Rick Sherlund kertoo raportissaan, että Microsoft tienaa Googlen mobiilialustalle lisensoinnista paljon enemmän kuin omasta alustastaan. Sherlundin mukaan näin tulee tapahtumaan vielä muutaman vuoden ajan.
ZDNetin muutama päivä sitten näkemässä raportissa kerrotaan, että Android-lisenssointi tuottaa nykytahdilla Microsoftille vuodessa noin 2 miljardia dollaria.
Sherlundin laskelmissa vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä Microsoft sai 122,5 miljoonasta myydystä Android-puhelimesta rojaltimaksuja 386 miljoonaa dollaria. Vuoden 2013 toiseen neljännekseen mennessä summa oli noussut arviolta 489 miljoonaan.
Vastaavasti Sherlund uskoo, että Windows Phone tuo yhtiölle tänä vuonna vain reilun 300 miljoonan dollarin voitot. Raportti on kerätty avuksi Microsoftin uudelle toimitusjohtajalle. Nomuran raportti arvioi, että Android tuottaa Microsoftille Windows Phonea enemmän ainakin vuoteen 2015 asti.
Vielä Windows Phonea huonommin menee Xboxilla ja Bingillä, jotka maksavat amerikkalaisjätille miljardeja vuosittain. Raportissa kerrotaankin, että Android-lisensointi on auttanut kantamaan erityisesti näitä osastoja.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.