HTC työskentelee tuodakseen Windows Phone 8.1:n 8X-mallilleen

Valtteri Ahonen
15. helmikuuta, 2014 17:48

Huolimatta Microsoftin vakuutteluista siitä, että sen tuleva Windows Phone 8.1 -järjestelmä tulee toimimaan nykyisillä laitteistoilla, ei asia kaikkien mallien kohdalla ole aivan kiveen kirjoitettu.
Päivitysten jakelu vaatii aina työtä myös laitevalmistajilta, ja esimerkiksi HTC:n ja Samsungin kohdalle on monen mielessä saattanut piirtyä kysymysmerkki alustaan sitoutumisen suhteen. On ollut jopa puheita siitä, että HTC olisi kokonaan jättämässä Windows Phonen kokonaan - näin ollen myös uusi järjestelmäversio saattaisi jäädä tulematta nykyiselle tuoteperheelle.
Yhtiö on kuitenkin nyt Redditin kautta varmistanut tällä hetkellä työskentelevänsä Windows Phone 8.1:n saamiseksi 8X:lle. Valitettavasti edullisemmasta 8S-versiosta ei kommentissa ollut mainintaa, mutta koska uudistetun järjestelmän odotetaan pyörivät kaikilla Nokian nykyisillä malleilla, myös Lumia 520:lla, ei senkään pitäisi olla mahdottomuus.
HTC:n kirjoituksessa ei anneta hirveästi konkreettista, mutta ainakin sen sävystä voi päätellä, ettei yhtiö ole vielä täysin valmis hautaamaan WP-yhteistyötä Microsoftin kanssa. Ehkäpä asetelmat markkinoilla vielä jonkin verran muuttuvat, kun Nokian kännykkäoperaatiot siirtyvät MS:n kontolle.
Microsoftin odotetaan kertovan myös Blue-nimellä kulkevasta päivityksestä lisää huhtikuussa.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Microsoft HTC Windows Phone 8X Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.