BGR: Nokia X:n jakelu sovelluskehittäjille on jo alkanut – myyntiin huhtikuussa

Manu Pitkänen
17. helmikuuta, 2014 16:54

BGR Indian mukaan Nokia on jo aloittanut Android-puhelimensa jakelun valikoiduille kehittäjille. Nokia X on tarkoitus esitellä julkisesti vasta viikon kuluttua Barcelonan MWC-messuilla.
Sivuston lähteiden mukaan Nokia aikoisi aloittaa puhelimen myynnin joillakin markkina-alueilla huhtikuun alussa. Voi olla, että Nokia X:ää ei myydä koskaan Nokian lipun alla, sillä matkapuhelinyksikön on tarkoitus siirtyä Microsoftin omistukseen maaliskuun loppuun mennessä. Nokia X perustuu AOSP:hen, eli avoimen lähdekoodin Androidiin, jota on höystetty Nokian ja Microsoftin palveluilla. Googlen kehittämiä palveluita ei puhelimeen ole esiasennettu.
BGR Indian haastattelemien sovelluskehittäjien mukaan Androidille luodut sovellukset on helppo muuntaa Nokia X:lle. Kehittäjien pitää vain varmistaa, etteivät sovellukset ole riippuvaisia Googlen palveluista. Nokia X:ssä on sanottu olevan neljän tuuman 800x480 pikselin näyttö ja kaksiytiminen suoritin, viiden megapikselin kamera (kiinteä tarkennus) ja neljä gigatavua tallennusmuistia.
Alla on vielä tuorein evleaks-vuoto Nokia X:ää koskien.


Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Nokia X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.