Google tiukentaa otettaan Androidista: Fragmentoituminen kuriin

Manu Pitkänen
19. helmikuuta, 2014 17:21

Google tiukentaa otettaan Androidista, kirjoittaa Android Police, jonka tietojen mukaan Google kiristäisi sertifiointiprosessiaan käyttöjärjestelmän fragmentoitumisen hillitsemiseksi. Uusien ehtojen takia liian vanhaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle ei annettaisi enää lupaa käyttää Googlen mobiilipalveluita.
Android Policen tietojen mukaan Google ei enää helmikuun ensimmäisen päivän jälkeen sertifioisi Android 4.1:llä tai sitä vanhemmalla käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta. Samsung ei siis saisi enää lupaa Ice Cream Sandwichillä tai Gingerbreadilla varustetulle puhelimelle. Mikäli puhelimella ei ole Googlen hyväksyntää, ei valmistaja voi asentaa Playtä tai muita Googlen mobiilisovelluksia siihen.
Googlen uuteen politiikkaan kuuluu yhdeksän kuukauden sääntö, jonka johdosta se ei sertifioi enää puhelimia sen jälkeen, kun uudemman Android-version julkaisusta on kulunut yhdeksän kuukautta. Tästä syystä Android 4.2 -puhelimien sertifiointi päättyy 24. huhtikuuta (Android 4.3 julkaistiin 25. heinäkuuta).
Sertifiointiprosessin tiukennukset eivät tarkoita sitä, etteikö puhelinvalmistajat voisi julkaista vanhaa Androidia käyttävää puhelinta: puhelimet pitää hyväksyttää määräaikaan mennessä, mutta ne saa julkaista koska haluaa. Tiukennukset eivät myöskään takaa käyttöjärjestelmäpäivityksiä vanhoihin puhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android 4.4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.