Sailfish OS ei ole enää beta-asteella – launcher-sovellus tulossa Android-puhelimille

Manu Pitkänen
21. helmikuuta, 2014 12:07

Jolla-älypuhelimesta löytyvä Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on kasvanut ulos beta-leiman raameista ja on nyt valmis kaupalliseen käyttöön maailmanlaajuisesti, tiedottaa puhelinta ja käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla. Yhtiö aikoo aloittaa valmiin Sailfish OS:n päivityksen jakelun maaliskuun alussa.
Marraskuussa julkaistulle puhelimelle on julkaistu tähän päivään mennessä kolme ohjelmistopäivitystä. Maaliskuun alussa jakeluun tipahtava päivitys on näin ollen neljäs ja sillä parannetaan muun muassa suorituskykyä, landscape-tukea, visuaalisuutta, kameraominaisuuksia ja paljon muuta.
Tulevaisuudessa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää voi käyttää Jolla-puhelimen lisäksi useissa eri Android-laitteissa. Jollan tiedotteen mukaan käyttöjärjestelmä on tulossa keskeisimpiin Samsungin Galaxy-laitteisiin, Googlen Nexus-laitteisiin ja Sony Xperia-malleihin. Kiinalaista yleisöä saattaa kiinnostaa myös Xiaomin laitteisiin kehitteillä oleva porttaus.
Jollan mukaan se kehittää parhaillaan myös Sailfish-launcheria Android-puhelimille. Sovellus ilmestyy lähiaikoina.
Jolla kertoi samalla, että tarjolle on tulossa yhdessä Rovion kanssa kehitetty Angry Birds -älykuori (Other Half). F-Secure on luvannut tuoda Younited-pilvipalvelun Jolla-puhelimiin.

Lue myös nämä
Tägit
Jolla Sailfish
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.