Samsung esitteli kaksi uutta Tizen-älykelloa

Manu Pitkänen
23. helmikuuta, 2014 10:36

Samsung on esitellyt toisen sukupolven Galaxy Gear -älykellonsa. Viime syksynä esitellyn kellon seuraajaksi on tullut kaksi kelloa:Gear 2 ja Gear 2 Neo.
Gear 2:ssa kahden megapikselin automaattitarkenteinen kamera on sijoitettu kellon runkoon, eikä hihnaan kuten alkuperäisessä Gearissä. Tämän ansiosta kellojen hihnoja voi vaihdella kuten puhelimen kuoria. Kameralla voidaan kuvata 720p-tasoista videota. Uudessa Neo-mallissa ei ole lainkaan kameraa ja se on oikeastaan kellomallien ainoa ero. Kameran puuttumisen takia Neo on hieman kevyempi (55 g vs. 68 g).
Ohjelmiston suhteen Samsung on siirtynyt Androidista omaan Tizen-alustaan. Samsungin omien palveluiden lisäksi sovelluksia on tarjolla muutamilta yhteistyökumppaneilta. Kellon sanotaan olevan yhteensopiva useiden Samsung-laitteiden kanssa.
Alkuperäisen Gearin kohdalla kritiikki kohdistui erityisesti sen heikkoon akkukestoon. Akku on uusissa Gear-kelloissa hieman pienempi (300 mAh), mutta akkukeston luvataan olevan tyypillisessä käytössä kahden tai kolmen päivän luokkaa. Vähäisessä käytössä voidaan päästä kuuden päivän akkukestoon.
Gear 2:sta ja Gear 2 Neosta löytyy gigahertsin suoritin, 1,6 tuuman AMOLED-näyttö (320x320 pikseliä) ja sykemittari. Kellot tulevat myyntiin huhtikuussa, mutta niiden hintoja ei vielä paljastettu. Gear 2 tulee saataville seuraavissa väreissä Charcoal Black, Gold Brown and Wild Orange. Gear 2:lle on myös kolme värivaihtoehtoa, mutta Gold Brown on korvattu Mocha Greyllä.
Alla olevissa kuvissa Gear 2 on ylempänä ja Gear 2 Neo alempana.


Lue myös nämä
Tägit
Samsung Tizen Samsung Galaxy Gear Samsung Galaxy Gear 2 Samsung Galaxy Gear 2 Neo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.