Windows Phone 8.1: Microsoft yrittää haastaa Androidin halvoissa älypuhelimissa

Manu Pitkänen
23. helmikuuta, 2014 16:45

Microsoft on kertonut Windows Phone -suunnitelmistaan yleisellä tasolla Barcelonassa. Lehdistötilaisuudessa Microsoft kertoi laajentavansa alustan laitteistotukea ja pyrkivänsä lisäämään Windows-puhelimien kirjoa.
Barcelonan lehdistötilaisuudessa Microsoft vahvisti Nokian (puhelinvalmistus siirtyy pian Microsoftille), Samsungin ja HTC:n tukevan edelleen sen mobiilialustaa. Muita tukijoita ovat Huawei, ZTE, LG, Lenovo, Xolo, Longcheer, Foxconn, Gionee, JSR Technology ja Karbonn. Microsoft ja Qualcomm kertoivat myös kehittävänsä alemman hintaluokan referenssilaitteita, joihin muut valmistajat voivat perustaa omat puhelinmallinsa.
Myöhemmin keväällä ilmestyvä Windows Phone 8.1 tuo mukanaan tuen Snapdragon 200-, 400 ja 400 LTE -piireille. Samalla poistuu tarve näytön alla oleviin rautapainikkeisiin, sillä uudesta ohjelmistosta löytyy virtuaaliset näppäimet. Tavoitteena on, että laitevalmistat voisivat uusiokäyttää Android-puhelimissa käytettyjä ratkaisuita Windows Phone -malleissa. Näin puhelimien tuotantokustannuksia saadaan viilattua alaspäin.
Windows Phone 8.1:ssä on mahdollisuus asentaa sovellukset microSD-kortille ja tuki kahdelle SIM-kortille. Jälkimmäisen ominaisuuden puuttumisen takia kehitysmaissa on jouduttu turvautumaan Nokian Ashoihin tai Android-puhelimiin, mikäli puhelinlaskua on haluttu optimoida kätevästi useilla SIM-korteilla. Lisää Windows Phonen keväisestä päivityksestä saadaan myöhemmin keväällä.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone MWC 2014
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.