Samsung Galaxy S5: Vedenpitävä lippulaiva yli viiden tuuman näytöllä

Sami Koivunen
24. helmikuuta, 2014 21:18

Samsung on esitellyt kauan odotetun Galaxy S5 -älypuhelimen Barcelonassa pidettävillä MWC-messuilla. Samsung on lisännyt viidennen sukupolven S-Galaxyyn muun muassa sykettä mittaavan sensorin, vedenkestävyyden takaavan IP67-luokituksen ja sormenjälkitunnistimen.
Kokoa Galaxy S5:llä on jo lähes Galaxy Note 3:n veroisesti 5,1 tuumallaan. Ulkoisesti puhelin muistuttaa läheisesti edeltäjäänsä ja sisältää odotetusti sormenjälkitunnistimen ja IP67-luokituksen. Luokitus takaa pölytiiviyden ja hetkellisen upotuksen veteen. Mitoiltaan Galaxy S5 on 142.0 x 72.5 x 8.1mm ja painoa löytyy 145 grammaa.
Galaxy S5 sisältää 16 megapikselin takakameran ja 2,1 megapikselin etukameran. Kamerasovellus mahdollistaa muun muassa kuvien tarkennuksen jälkikäteen ja sisältää reaaliaikaisen HDR-tilan. Samsung kehuu lisäksi kameran automaattitarkennusta maailman nopeimmaksi. Videoiden kuvaaminen onnistuu 4K-tarkkuudella. Näyttönä on 1920 x 1080 -resoluution Super AMOLED -kosketusnäyttö.
Sisuksista löytyy 2,5 gigahertsin neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 2800 milliampeeritunnin akku. Sisäistä tallennustilaa Galaxy S5 tarjoaa mallista riippuen joko 16 tai 32 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Androidin uusin 4.4.2 Kitkat -versio.
Uutuus sisältää lisäksi sykesensorin kameran salaman vieressä. Sensori mittaa käyttäjän sykkeen sormenpäästä 5-10 sekunnin viiveellä. Galaxy S5 sisältää myös erityisen lapsitilan, yksityisyystilan ja kehittyneen virransäästötilan. Yhteyksistä Galaxy S5 tukee kattavasti WiFi-protokollia 802.11 a/b/g/n/ac ja NFC-, Bluetooth 4.0- (ANT+) ja infrapunayhteyttä.
Puhelin tulee saataville sinisellä, mustalla, valkoisella ja kuparinkultaisella värivaihtoehdoilla. Markkinoille puhelin tulee maailmanlaajuisesti maaliskuussa ja Suomessa suositushinta on 699 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S5 MWC 2014
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.