Tässä ne ovat: Nokia esitteli ensimmäiset Android-puhelimensa

Manu Pitkänen
24. helmikuuta, 2014 9:47

Nokia on odotetusti esitellyt ensimmäiset Android-puhelimensa tänään MWC-messuilla järjestetyssä julkistustapahtumassa. Nokian Android-laitteista on puhuttu viime syksystä lähtien ja sen julkaisua pidettiin välillä epätodennäköisenä Nokian ja Microsoftin välisen yritysjärjestelyn takia, mutta helmikuun lähestyessä merkit alkoivat viitata siihen, että Android-hanke tulee todella näkemään päivänvalon.
Nokian Asha 500 -sarjan puhelimien designia jäljittelevät Nokia X, X+ ja XL-älypuhelimet perustuvat vapaan lähdekoodin AOSP-käyttöjärjestelmään, eli Googlen palveluista putsattuu Androidiin. Nokia on korvannut Googlen Play-sovelluskaupan ja pilvipalvelut Nokian omilla sekä Microsoftin tarjoamilla verkkopalveluilla. Puhelimesta löytyy muun muassa Mix Radio -musiikkisovellus, Skype ja OneDrive. Puhelimeen ladattavat löytyvät Nokia Storesta ja kolmannen osapuolen Android-sovelluskaupoista (esim. Yandex Store).
Nokia X -puhelimien käyttöliittymästä voi löytää Windows Phonesta ja Nokia Asha -alustasta tuttuja elementtejä. Sovellusten ikonit ovat kuin suoraan Windows Phonesta ja Nokia Ashasta on omaksuttu Pikatie-näkymä.
Nokia X:ssä ja X+:ssa on nelituumainen näyttö ja ne eroavat toisistaan keskusmuistin ja tallennusmuistin määrän suhteen. X tulee myyntiin heti 89 euron hintaan ja X+:n myynti alkaa Q2:n alussa ja se maksaa 99 euroa. Nokia XL:ssä on viisituumainen WVGA-näyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera sekä kahden megapikselin etukamera. Se tulee myyntiin myös huhtikuun alussa ja sen hinta on 109 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Nokia X MWC 2014
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.