Tästä Nokia X -puhelimet on tehty: Kaikki tekniset ominaisuudet

Manu Pitkänen
24. helmikuuta, 2014 11:09

Nokia esitteli tänään kolme uutta Android-pohjaista älypuhelinta, joiden avulla yhtiö yrittää parantaa asemiaan noin sata euroa maksavissa älypuhelimissa. Miten puhelimet tarkalleen ottaen eroavat toisistaan ja mitkä niiden tekniset ominaisuudet ovat?
Heti kauppoihin saapuva Nokia X on kolmikon edullisin malli ja se maksaa 89 euroa. Puhelin on designin puolesta kuin Asha 501 ja se tulee kauppoihin (kuten muutkin X-puhelimet) kuudessa eri värissä: vihreänä, keltaisena, mustana, valkoisena, sinisenä ja punaisena.
Nokia X:ssä on nelituumainen IPS-näyttö ja sen tarkkuus on 800 x 480 pikseliä. Puhelimen nimeä kantavaa mobiilikäyttöjärjestelmää, joka perustuu siis Androidiin (AOSP), pyörittää gigahertsin kellotaajuudella tikittävä tuplaydinprosessori (Snapdragon). Keskusmuistia on 512 megatavua ja tallennusmuistia neljä gigatavua, jota voi halutessaan lisätä microSD-kortilla. X:ssä on kolmen megapikselin kiinteätarkenteinen kamera. Siitä puuttuu LED-kuvausvalo ja etukamera. 1500 milliampeeritunnin akku mahdollistaa 10,5 tunnin 3G-puheajan. Nokia X:ssä on GPS, joka on puuttunut 500-sarjan Asha-puhelimista.
Nokia X+ on käytännössä sama puhelin kuin Nokia X, mutta keskusmuistia on 768 megatavua ja puhelimeen on asennettu neljän gigatavun muistikortti (yhteensä tallennusmuistia 8 GB). Puhelimet painavat 128,7 grammaa ja niiden mitat ovat 115,5 x 63 x 10,4 millimetriä. X+ maksaa 99 euroa ja se tulee kauppoihin Q2:n alussa.
Kolmikon kallein ja edistyksekkäin malli on Nokia XL, joka on nimensä mukaisesti myös kaikkein suurin. Puhelimessa on viiden tuuman IPS-näyttö, jonka resoluutio on sama kuin X:ssä ja X+:ssa (800x480 pikseliä). Puhelimessa gigahertsin kellotaajuudella tikittävä tuplaytiminen Snapdragon-suoritin ja 768 megatavua keskusmuistia. Tallennusmuistia on neljä gigatavua (microSD-paikka). Kamera on automaattitarkenteinen (muissa malleissa kiinteä) ja siinä on viisi megapikseliä. Lisäksi puhelimesta löytyy LED-kuvausvalo ja kehden megapikselin etukamera videopuheluita varten.
Suurempi näyttö on mahdollistanut isomman 2000 milliampeeritunnin akun asentamisen puhelimeen (3G-puheaika 13 tuntia). Puhelin painaa 190 grammaa ja sen mitat ovat 141,3 x 77,7 x 10,8 millimetriä. Nokia XL tulee myyntiin Q2:n alussa ja sen hinta on 109 euroa.


Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia X MWC 2014 Nokia XL
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.