Galaxy S5:n todellinen tallennustila vain puolet 16 gigasta

Matti Robinson
25. helmikuuta, 2014 17:01

Älypuhelimia mainostetaan erilaisilla gigatavumäärillä, joiden on tarkoitus kuvata laitteen sisäistä tallennustilaa. Osa tallennustilasta menee tietysti käyttöjärjestelmän, sovellusten ja muun vastaavan käyttöön ennen kuin laite edes saapuu ostajalle. Todellinen tallennustila vaihteleekin kovasti ja ilmeisesti SGS5:ssä se on varsin pieni.
Tietojen mukaan Galaxy S5:n 16 gigatavun tallennustilasta jopa yli puolet on käytössä, kertoo Android Central. Muidenkin lähteiden mukaan tallennustilaa on jäljellä laitteessa noin puolet. Android Centralin laitteessa tilaa oli vain 7,86 gigatavua kun iPhone 5s:ssä tai Nexus 5:ssä tilaa on yli 12 gigatavua.
Samsung tunnetaan laajasta valikoimasta sovelluksia ja ominaisuuksia, jotka täyttävät älypuhelimen mukana tulevaa tallennustilaa. Galaxy S4:ssä tilaa oli kilpailevista älypuhelimista vähiten Which-sivuston vertailussa. Se on entisestään pienentynyt uutuusmalliin, joka ei ole tietystikään hyvä suunta.
Samsung toi jälleen uudelle puhelimelleen uusia softaominaisuuksia ja sovelluksia, mutta ei aivan samalla tahdilla kuin esimerkiksi viimevuotisen Galaxy S4:n kohdalla. Ilmeisesti optimointi ei ole kuitenkaan aivan korealaisyhtiön parhaita osa-alueita. Tarvetta 32 gigatavuiselle versiolle tai microSD-muistikortille totisesti on.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung tallennus Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.