Nokia X:n Android on puolitoista vuotta vanha

Matti Robinson
25. helmikuuta, 2014 11:51

Nokia esitteli ensimmäiset (ja viimeiset?) Android-puhelimet eilen Barcelonassa. Ihmisiä tietysti kiinnosti erityisesti laitteiden sovellusyhteensopivuus, jota Nokia kommentoi hieman kierrellen. Yhtiö kuitenkin antoi Microsoft-sävytteisen vastauksensa.
Laitteessa toimivat Android-sovellukset, mutta laite ei tue Googlen palveluita. Tämä tarkoittaa, että Google Play Storesta sovelluksia ei voi ladata tai ostaa. Näin ollen olennaiseksi muodostuu myös, että mikä Android-versio laitteessa on.
Nokia X (kuten myös Nokia X+ ja Nokia XL) on varustettu Android Jelly Bean 4.1.2:lla eli 2012 lokakuussa julkaistulla käyttöjärjestelmäversiolla. Vaikka versio alkaa olla vanha, niin Jelly Bean on edelleen suosituin Android-versio, joten tuki sille on laajaa myös uusissa sovelluksissa.
Nokia X:ssä toimivat siis sovellukset Nokian omasta sekä kolmansien osapuolten sovelluskaupoista. Tällainen sovelluskauppa on muun muassa Jolla-puhelimeenkin saatava Yandex. Sovellusten pitää luonnollisesti toimia Jelly Bean 4.1.2 -käyttöjärjestelmässä. Myös suoraan pakettitiedostojen (APK) asentaminen laitteeseen onnistuu.
Sideloading mahdollistaa myös Googlen sovellusten asentamisen olettaen, että sovelluksen asentaminen ei vaadi enemmän oikeuksia kuin puhelin tarjoaa. Nokia on kertonut, että Google Play -sovellusten saattaminen Nokia X:lle on helppo, vain muutaman tunnin operaatio sovelluskehittäjälle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia X Nokia XL Nokia X+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.