Apple pyrkii korjaamaan sormenjälkitunnistuksen heikkenemisongelman iPhone 5s:llä

Juha Tuppi
28. helmikuuta, 2014 19:27

Viimeisimpien tietojen mukaan Apple pyrkii pian ratkaisemaan muutamien iPhone 5s -käyttäjien raportoiman kiusallisen ongelman.
Apple Insider raportoi tänään Applen kehittävän ohjelmistopäivitystä, jonka pitäisi ratkaista iPhone 5s -älypuhelinta vaivannut Touch ID -sormenjälkitunnistuksen heikkeneminen. Muutamat älypuhelimen käyttäjät ovat raportoineet, ettei toiminto enää ajan kuluessa tunnista sormenjälkeä yhtä hyvin kuin puhelimen ollessa uusi. Raportoiduissa tapauksissa ongelmat ovat alkaneet useimmiten kuukausien käytön jälkeen.
Ongelmasta raportoineet käyttäjät ovat myös havainneet, että sormenjäljen uudelleenkonfigurointi on hetkellisesti parantanut sormenjälkitunnistuksen toimintaa, mutta vika on hiljalleen palannut viikkojen kuluessa. Toinen keino on ollut konfiguroida Touch ID -toimintoon käyttäjän eniten käyttämä sormi useana eri sormena, jolloin järjestelmän pitäisi tunnistaa sormenjälki todennäköisemmin ensiyrittämällä.
Lähteen mukaan Apple on työskennellyt yhteistyössä Touch ID -teknologian kehittäneen AuthenTec-tiimin kanssa ongelman parissa, ja vian korjaavan ohjelmistopäivityksen pitäisi olla tulossa jakoon suhteellisen pian. Apple Insider ei kuitenkaan kyennyt vahvistamaan, ehtiikö korjaus mukaan oletettavasti maaliskuun puolessa välissä julkaistavaan iOS 7.1 -versioon.

Lue myös nämä
Tägit
Apple ohjelmistopäivitys Apple iPhone Touch ID vika AuthenTec
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.