Googlen mobiilisovellukset saatiin toimimaan Nokia X:ssä

Manu Pitkänen
1. maaliskuuta, 2014 18:30

Nokian ensimmäisten Android-puhelimien esittelystä ei ole ehtinyt kulua edes viikkoa, mutta xda-developers-sivuston Kashamalaga-niminen käyttäjä on jo ehtinyt saamaan Googlen palvelut toimimaan puhelimessa.
Nokia X -puhelimissa käytetään avoimenlähdekoodin Androidia (AOSP), jonka päälle on lisätty Nokia X Software Platform -ohjelmisto. Puhelimet eivät tue Google Apps -mobiilipalveluita, eli esimerkiksi Google Play -sovelluskauppa ei toimi niissä. Sen sijaan Nokia suosittelee Android-sovelluskehittäjiä lisäämään ohjelmansa Nokia Storeen. Yhtiön mukaan useimmiten ohjelmat kelpaavat Nokia Store -kauppaan sellaisenaan ja epäyhteensopiviin ohjelmiinkaan ei tarvitse tehdä paljoa muutoksia.
Kashamalaga-nimimerkin takana vaikuttava hakkeri on kuitenkin jo saanut Googlen palvelut toimimaan Nokia X:ssä ja neuvoo xda-developers-foorumilla miten muut voivat tehdä saman. Kashamalaga on julkaissut myös videon, jossa hän osoittaa Google Now Launcherin toimivan Nokia X:ssä.
Vaikka esittelytilaisuudessa painotettiin, että puhelimissa ei ole kytköksiä Googlen verkkopalveluihin ja Nokia luottaa niiden sijaan omiin sekä Microsoftin tuottamiin vaihtoehtoihin, näyttäisi Nokia olevan innostunut Google Apps -hakkeroinnista.


Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Nokia X Nokia XL Nokia X+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.