Facebook Messenger saapui Windows Phonelle

Valtteri Ahonen
5. maaliskuuta, 2014 10:29

Microsoft ilmoitti MWC:ssä Facebook Messengerin tulosta Windows Phone 8:lle. Nyt se on saatavilla.
Windows Phonessa on alusta asti ollut poikkeuksellisen syvä Facebook-integraatio, mistä ainakin allekirjoittanut on pitänyt paljon. Valitettavasti siitä ollaan nyt irrottamassa Windows Phone 8.1:n myötä. Tätä irrottautumista pohjustaa erillisen sovelluksen tuleminen tarjolle hieman etukäteen.
Toki integroitu viestin on jäänyt ominaisuuksissa hieman jälkeen, eikä tue esimerkiksi nykyisiä Facebook-chatin tarroja, mutta silti on ollut helppoa, kun tekstiviestit ja pikaviestit ovat olleet samassa keskustelussa, eikä hajautettuna eri ohjelmiinsa. Eriyttäminen näyttäisi kuitenkin olevan väistämätön trendi, jossa myös Microsoft on mukana.


Uuden sovelluksen ulkoasu on Windows Phone -ekosysteemille uskollinen ja sen toiminnallisuus on ääniviestejä lukuun ottamatta kokolailla kilpailevien alustojen sovellusten tasolla -- esimerkiksi kuvien ja sijainnin jakaminen onnistuu helposti. Sovellus tuntuisi pikaisen kokeilun perusteella toimivan ilahduttavan nopeasti, vaikkakaan ei sataprosenttisen luotettavasti.
Facebook Messengerin voi ladata Windows Phone Storesta. Sovellus näyttäisi vaativan Windows Phone 8:n.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook Windows Phone Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.