Apple hakee patenttia iPhonen hätätoiminnolle

Juha Tuppi
6. maaliskuuta, 2014 15:38

Applen patenttihakemuksen perusteella yhtiö haluaa varmistaa iPhonen käyttäjien turvallisuuden uudella järjestelmällään.
Apple Insider raportoi tänään Applen julki tulleesta patenttihakemuksesta. Hakemus kuvaa mobiililaitteen hätätoimintoa, joka muun muassa käyttää eri tapoja tunnistaa käyttäjän joutuminen hyökkäyksen tai onnettomuuden uhriksi.
Järjestelmä voidaan esimerkiksi säätää soittamaan automaattisesti hätänumeroon, mikäli käyttäjä ei ole ennalta määritellyn ajanjakson aikana vuorovaikutuksessa laitteen kanssa hätätoiminnon ollessa aktivoituna. Muita toiminnon laukaisevia skenaarioita voi olla laitteen liike- ja kiihtyvyyssensorien havaitsemat äkilliset liikkeen kiihtymiset ja törmäykset, tietyn desibelirajan ylittävät äänet tai niin sanottu "kuolleen miehen laukaisin", eli käyttäjän päästäminen irti tietystä painikkeesta. Hätänumeroon soittamisen lisäksi hätäjärjestelmä voidaan ohjeistaa soittamaan haluttuun puhelinnumeroon, seuraamaan laitteen sijaintia ja välittämään se viranomaisille tai lähimmälle halutulle kontaktille sekä laukaisemaan äänekäs hälytyssireeni. Lisäksi järjestelmä on säädettävissä hiljaiseen tilaan, jolloin se suorittaa hälytyksen itsekseen.
Väärien hälytysten ehkäisemiseksi järjestelmä tarjoaa useita eri hälytyksenpurkamisvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi salasanan kirjoittamisen, laitteen kanssa ennalta määritellyllä tavalla toimimisen tai tietyn painikkeen pohjaan painamisen.
Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko Apple tuomaan hätäjärjestelmää koskaan kuluttajille asti.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone patentti hätäjärjestelmä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.