9to5Mac: iOS 8 tulee parantamaan muun muassa Applen karttapalveluja

Juha Tuppi
11. maaliskuuta, 2014 17:00

Vaikka Apple sai juuri iOS-käyttöjärjestelmänsä 7.1 -version levitykseen, huhut tulevasta iOS 8 -päivityksestä ovat jo lähteneet liikkeelle.
9to5Mac-sivusto raportoi tänään tulevaa iOS 8 -versiota koskevista huhuista, joiden mukaan päivitys tulee muun muassa parantamaan huomattavasti Applen karttapalveluja. Apple on saanut paljon negatiivista palautetta karttasovelluksestaan, ja onkin pyrkinyt parantamaan sekä sen käyttöliittymää että tietokantaa. Viimeisin uudistus viilasi karttasovelluksen ulkoasua iOS 7:n julkaisun myötä, ja lähteen tietojen mukaan lisää on tulossa.
Lähteen mukaan Apple on panostanut karttatietoihin hyödyntämällä hankkimiaan kartta- ja liikennepalveluihin erikoistuneita yrityksiä kuten BroadMapia, Embarkia ja HopStopia. Karttatietokannan päivittämisen lisäksi karttasovellukseen tullaan lisäämään paikkatietoja lentokentistä, puistoista, rautatieasemista ja tieverkoista. Karttojen ulkoasua on myös pyritty selkeyttämään katujen suhteen. Lisäksi karttasovelluksen kerrotaan tarjoavan tulevan päivityksen myötä myös opastusta julkiseen liikenteeseen antaen käyttäjän valita haluamansa liikkumistavan tai matkustusvälineen eri aikataulu- ja reittivaihtoehtojen pohjalta.
Muita Applella työn alla olevia ominaisuuksia ovat karttaopastus sisätiloissa, palvelujen integroiminen autoihin sekä lisätyn todellisuuden hyödyntäminen paikkatietopalveluissa, joka sallisi käyttäjän nähdä laitteen kautta kiinnostavia kohteita ympäristössään. Lähde mainitsee myös käyttäjän terveydentilaan liittyvän Healthbook-ominaisuuden kuuluvan todennäköisesti tulevaan iOS 8 -versioon.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS huhu iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.