Aalto-yliopisto selvitti: Millä puhelimella saavutetaan parhaimmat latausnopeudet?

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2014 12:19

Aalto-yliopiston tutkijat ovat laittaneet älypuhelimet järjestykseen saavutettujen latausnopeuksien perusteella. Tutkimukseen valittiin 150 suosituinta laitetta, joilla yliopiston Nettitutka-ohjelmistoa on käytetty.
Professori Jukka Mannerin mukaan sijainti, verkko ja ympäristö vaikuttavat voimakkaasti latausnopeuksiin, mutta käytössä olevalla puhelimellakin on oma roolinsa. Puhelimella saavuttavaa maksiminopeutta on vaikea päällisin puolin arvioida, eikä se kaikkein kallein malli aina välttämättä lataa sisältöjä kaikkein nopeiten. Mannerin ja hänen ryhmänsä tutkimus kuitenkin auttaa hahmottamaan millaisiin lukemiin eri puhelimilla on mahdollisuus päästä.
Tutkimuksen tulokset löytyvät täältä. Puhelinmalleille on kertynyt eri määrä testausmääriä, mikä luonnollisesti vaikuttaa tulosten luotettavuuteen. Eniten testatut puhelimet on värikoodattu vihreällä (mittauksia yli 5000 kpl) ja vähiten testatut punaisella (mittauksia 200–500).
Tutkimuksessa esitetyt puhelinmallikohtaiset latausnopeudet ovat kerätyn aineiston viiden suurimman arvon keskiarvoon.
Tilaston kärjessä keikkuun LG:n viime syksynä esittelemä G2 (103 Mbps). Seuraavat sijat menevät Samsungille (Galaxy S4 4G+, Galaxy Note III). Nopein nokialainen löytyy sijalta neljä (Lumia 920).

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung Aalto-yliopisto Nokia Lumia Samsung Galaxy S4 LG G2 Samsung Galaxy Note 3 Nettitutka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.