BlackBerryjä ostettiin 3,4 miljoonaa kappaletta

Manu Pitkänen
28. maaliskuuta, 2014 15:00

Menneinä aikoina puhelinvalmistajien kuumaan kärkeen kuuluneen BlackBerryn liikevaihto tipahti sen kirjanpitovuoden viimeisellä neljänneksellä (30.11.2013–1.3.2014) 976 miljoonaan dollariin. Liikevaihto laski vuoden takaisesta peräti 64 prosenttia. Viimeksi liikevaihto oli alle miljardin dollarin vuonna 2007.
BlackBerry kertoi tavoitteekseen pysäyttää kassan vuotaminen kirjanpitovuoden 2015 aikana. Kassa pieneni menneen neljänneksen aikana puoli miljardia dollaria.
Puhelimia yhtiö toimitti jälleenmyyntikanaviin 1,3 miljoonaa dollaria, mutta loppukäyttäjille asti puhelimia päätyi noin 3,4 miljoonaa kappaletta. Vuosi sitten esiteltyjen BlackBerry 10 -älypuhelimien toivottiin kääntävän yhtiön suunnan, mutta toisin kävi. Tilanne vain paheni ja viime syksynä jouduttiin vakavasti miettimään millaisia järjestelyjä pitäisi tehdä, että yhtiö säilyisi elinkelposena.
Vaikka BlackBerryn puhelinmyynti onkin sukeltanut rajusi, ei sillä ole mitään aikomusta lähteä pois markkinoilta. Helmikuun lopulla kanadalaisyhtiö esitteli uudet BlackBerry Z3- ja Q20-älypuhelimet, joiden kokoonpanosta Foxconn pitää huolen. BlackBerryn valikoimista lisäksi löytyy BBM-pikaviestin ja QNX-alusta, joiden roolia on pyritty vahvistamaan laitemyynnin laskun takia. QNX:ää käytetään esimerkiksi autojen infotainment-järjestelmien pohjana.

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry Blackberry 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.