Apple vaatii Samsungilta kahden miljardin dollarin korvausta

Manu Pitkänen
31. maaliskuuta, 2014 11:41

Apple ja Samsung kohtaavat toisensa tänään alkavassa patenttioikeudenkäynnissä, jossa selvitetään ovatko yhtiöt loukanneet toistensa patentteja valmistamissaan puhelimissa ja tableteissa. Oikeudenkäynti on jatkoa, mutta kuitenkin erillinen, vuoden 2012 käsittelylle, jossa Samsung määrättiin maksamaan miljardin dollarin korvaus (summaa on korjattu myöhemmin pariin kertaan).
Vuoden 2012 oikeudenkäynnissä selvitettiin loukkauksia vanhemmissa laitteissa. Tänään alkava käsittely kattaa uudempia Samsungin ja Applen tuotteita, muun muassa iPhone 5, iPad min, Galaxy S III ja Galaxy Note 2. Apple syyttää Samsungia viiden patentin loukkaamisesta (avaa liu'uttamalla, pikalinkitys, universaalihaku, taustasynkronointi, ennakoiva tekstinsyöttö), kun taas korealaisyhtiö haluaa oikeutta kahden patentin suhteen (videonsiirto, kansioiden organisointi).
Samsung yrittää puolustautua sillä, että liu'utus-patenttia lukuun ottamatta kaikki muut ominaisuudet ovat osa Android-käyttöjärjestelmää. Ne ovat siis tulleet sen puhelimiin Googlen koodaajilta. Todistajaksi Samsung on kutsunut Googlen entisen Android-pomon, Andy Rubinin, sekä Hiroshi Lockheimerin. Googlella tulee olemaan keskeinen rooli Samsungin ja Applen uudessa oikeudenkäynnissä.
Apple olisi voinut haastaa suoraan Googlen oikeuteen, mutta Samsungin haastaminen on oletettavasti helpompi tapa saada Applen kannalta edullisempi ratkaisu.
Apple toivoo oikeudelta jopa kahden miljardin dollarin vahingonkorvausta aiemmin tuomitun n. 900 miljoonan dollarin lisäksi. Samsung yrittää taas saada Applen lisensoimaan sen tekniikat seitsemällä miljoonalla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Android Google Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy Note II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.