Apple havittelee itselleen enemmistöosuutta johtavasta näyttöohjainvalmistajasta (päivitetty)

Manu Pitkänen
1. huhtikuuta, 2014 21:11

Apple haluaa lisätä otettaan iPhone- ja iPad-laitteissa käytettävien sirujen kehityksessä. Nikkein mukaan Apple hieroo parhaillaan kauppaa, jonka avulla se hankkisi enemmistöosuuden japanilaisesta Renesas SP Driversista.
Renesas SP Drivers on japanilaisen Renesasin, Sharpin ja Powechipin muodostama yhteisyritys, joka suunnittelee ohjainpiirejä pienille ja keskikokoisille LCD-näytöille. Nikkein mukaan Apple neuvottelisi Renesasin ja Sharpin omistusosuuden, joka on yhteensä 80 prosenttia yhtiöstä, ostamisesta. Renesas SP Driversin piirit valmistavan Powerchipin omistusosuus pysyisi järjestelyssä ennallaan. Toisaalta Powechipinkin on kerrottu haluavan lisäävän omistusosuuttaan.
Nikkei kertoi helmikuun alussa Renesasin päätöksestä irtaantua yhteisyrityksestä ja ottavan ostotarjouksia vastaan maaliskuussa. Uuden raportin mukaan Apple toivoo saavansa kaupan valmiiksi kesään mennessä. Renesas SP:llä on 30 prosentin markkinaosuus alallaan.
Yrityskaupan ansiosta Applella voisi olla aiempaa parempi mahdollisuus vaikuttaa iPadin ja iPhonen näyttöjen kuvanlaatuun sekä akkukestoon.
Apple on viime vuosina ostanut muutamia puolijohdeteknologiaan erikoistuneita sirusuunnittelijoita, kuten PA Semin, Intrisityn, Anobit ja Passifin.
Päivitys. Reutersin omat lähteet tukevat Nikkein raporttia Applen ostoaikeista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Renesas
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.