Microsoft esitteli Windows Phone 8.1:n – sisältää kaivattuja ominaisuuksia

Manu Pitkänen
2. huhtikuuta, 2014 18:48

Microsoftin Joe Belfiore esitteli tänään San Franciscossa järjestetyssä tilaisuudessa Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän, joka tuo mukanaan muutamia kaivattuja ominaisuuksia.
Yksi odotetuimmista ominaisuuksista on Androidin ja iOS:n ilmoituskeskusta muistuttava Action Center, joka säilöö sovellusten lähettämiä ilmoituksia ja antaa nopean pääsyn yleisimmin käytettyihin asetuksiin. Toinen kaivattu ominaisuus on Bing-hakukoneeseen pohjautuva Cortana-puheavaustaja, joka avustaa käyttäjäänsä tiettyjen askareiden tekemisessä samaan tapaan kuin Siri iOS:llä. Cortana korvaa Windows Phonen vanhan hakutoiminnon täysin. Avustaja lanseerataan betana yhdysvaltalaisille käyttäjille ja sen jälkeen Britanniassa sekä Kiinassa.
Windows Phone 8.1:n kehityksen yksi keskeisistä painopistealueista on ollut ohjelmiston muokattavuuden lisääminen, jotta puhelin tuntuisi jokaiselle käyttäjälle omalta. Personointi näkyy esimerkiksi mahdollisuutena asentaa lukitusnäkymäteemoja ja käyttää haluttua taustakuvaa tapahtumaruuduissa. Windows Phone 8.1:ssä on myös uusi Swypeä muistuttava näppäimistö.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.