Apple huomasi sen itsekin: IPhonen näyttö on liian pieni

Manu Pitkänen
6. huhtikuuta, 2014 19:31

Kuluttajat ovat alkaneet suosia isoja (yli 4") näyttöjä puhelimissaan ja Applekin on tämän huomannut, vaikkei se vielä näykään käytännössä. Applen ja Samsungin oikeustaiston myötä julkisuuteen on livahtanut Applen sisäinen muistio, jossa kiinnitetään huomiota isonäyttöisten puhelimien kysyntään. Muistio on on suunniteltu kirjanpitovuotta 2014 ajatellen.
Dokumentin mukaan älypuhelinmarkkina kasvaa tällä hetkellä alle 300 dollaria maksavien puhelimien segmentissä sekä yli neljätuumaisissa (hinta yli 300 dollaria) puhelimissa. Kaikissa muissa segmenteissä markkina on kutistunut.
Samassa muistiossa huomautetaan, että iPhone-myynnin kasvu on jäähtynyt selvästi viime aikoina, mikä johtunee siitä, ettei Applella ole tällä hetkellä tuotteita kovinta kasvua tarjoavissa segmenteissä, eli käytännössä yli neljätuumaisissa puhelimissa.
Applen ei tietenkään tarvitse kuunnella markkinoiden signaaleja, koska kuluttajat eivät välttämättä ymmärrä mitä he oikeasti haluavat. Viime kesänä alkaneiden huhujen perusteella Apple aikoo kuitenkin vastata kuluttajien huutoon ja kasvattaa näytön kokoa uuden iPhonen myötä. Raporttien mukaan uusia iPhone-malleja olisi tulossa ensi syksynä kaksin kappalein. Toisessa on 4,7 tuuman ja toisessa noin 5,5 tuuman näyttö.
Applen ja Samsungin välisessä oikeudenkäynnissä selvisi sekin, että yksi tärkeimmistä syistä ostaa iPhone 5 oli se, että puhelin oli Applen valmistama (brändiuskollisuus). Toinen tärkeä ostomotiivi oli puhelimen näytön kasvanut kokoa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.