Samsung Galaxy S5:n osat maksavat huimasti enemmän kuin iPhone 5s:n

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2014 14:58

Tutkimusyhtiö IHS:n arvion mukaan Samsungin Galaxy S5:n kokoamiseen tarvittavien komponenttien kokonaiskustannus on 256 dollaria. Komponenttikustannukset ovat kasvaneet viime vuonna esitellystä Galaxy S4:stä reippaalla 10 prosentilla (236 dollaria) ja vieläkin enemmän Galaxy S3:een verrattuna (n. 205 dollaria).
Suurin rahareikä (komponenteista) on Galaxy S5:n 5,1-tuumainen Full HD -näyttö, jonka hinnaksi on arvioitu 63 dollaria. Tallennus- ja keskusmuistiin uppoaa yhteensä 33 dollaria. Edellä mainitut komponentit ovat kuitenkin Samsungin itse valmistamia, joten raha ei valu ulos firmasta. Uudet syke- ja sormenjälkisensorit maksavat 1,45 ja 4 dollaria (vastaavasti). Sormenjälkitunnistin on huomattavan edullinen verrattuna Applen iPhone 5s:ssä käyttämään Touch ID:hen (15 dollaria).
Galaxy S5:n kokoonpanokustannukseksi on arvioitu viisi dollaria.
Vertailun vuoksi todettakoon, että Applen iPhone 5s:n komponentti- ja kokoonpanokustannukset olivat IHS:n mukaan 199 dollaria. Absoluuttinen ero ei kuluttajalle välttämättä tunnu kovin suurelta, mutta kun puhelimia valmistetaan kymmeniä miljoonia kappaleita, alkaa pienetkin serot näkymään viivan alla.
Puhelimien kustannuksiin liittyy paljon sellaisia menoja, jotka eivät näy komponenttien hinnoissa. Ohjelmistokehitys, markkinointi, logistiikka jne. vievät oman palasen Galaxy S5:n n. 650 euron myyntihinnasta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.