Suomalaisyhtiö sai miljoonarahoituksen kosketusnäyttöjen mullistamiseksi

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2014 8:53

Suomalainen kosketusnäyttöjen tuntopalauteteknologiaa kehittävä Senseg kerännyt kuusi miljoonaa dollaria pääomasijoittajilta Series B -rahoituskierroksella. Tärkein sijoittaja on hollantilainen NXP Semiconductors, mutta yhtiön aiemmatkin sijoittajat (Ambient Sound Investments, Caplia Invest ja Finnvera) osallistuivat rahoituskierrokseen.
Sensegin elektrostaattiseen voimaan perustuva teknologian avulla kosketusnäytöillä olevat virtuaaliset painikkeet, muodot, rajat, kuviot ja tekstuurit on mahdollista tuntea sormenpäässä kun niitä koskettaa. Tulevaisuudessa kosketusnäytöllä olevat kirjain- ja numeronäppäimet on mahdollista tuntea, joten puhelimen näyttöä ei välttämättä tarvitse katsella samanaikaisesti kuin sillä näppäilee.
Pääomasijoituksen käyttökohteeksi kerrotaan älypuhelimiin sopivan mikropiiriarkkitehtuurin kehittämiseen, minkä myötä teknologia on valmis kaupallistettavaksi. Muita isoja markkinoita Senseg näkee tableteissa, autoissa ja lääketieteellisissä instrumenteissa, mutta älypuhelimet näyttäisivät olevan tällä hetkellä suurin panostuskohde. Rahaa on tarkoitus käyttää myös ohjelmistokehitykseen ja Senseg hakeekin nyt Android-sovelluskehittäjiä, joilla on pelinkehityskokemusta.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin kosketusnäyttö Senseg
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.