Samsung kehittää QHD-näytöllistä Galaxya

Manu Pitkänen
23. huhtikuuta, 2014 8:28

Vaikka Samsungin mobiilipomo JK Shin onkin kiistänyt edistyneemmän Galaxy S5:n olevan tulossa markkinoille, kehittää yhtiö siitä huolimatta QHD-näytöllistä puhelinta. Kyseinen malli tunnetaan koodinimellä "Project KQ".
QHD-näyttöä (2560x1440 pikseliä) povattiin Galaxy S5:een ja se oli Samsungin suunnitelmissakin, mutta prototyyppien kehitysvaiheissa se vaihdettiin vaatimattomampaan Full HD -paneeliin. QHD-näyttöisen puhelimen kehitys jäi kuitenkin elämään ja SamMobilen mukaan se on nyt kehityskaarensa puolivälissä tai loppupuolella.
Vuotaneiden teknisten tietojen perusteella Samsung aikoisi käyttää QHD-Galaxyssä omaa 20 nanometrin tekniikalla valmistettua Exynos 5430 -järjestelmäpiiriä, joka perustuu ARM:n Cortex-A15- ja Cortex-A7-ytimiin. Suorittimesta löytyy lisäksi Cortex-A5-ydin, joka on tarkoitettu audion dekoodaukseen ja enkoodaukseen. Modeemina käytetään eurooppalaisessa versiossa yllättäen Intelin XMM7260:tä.
QHD-näytöllisiä puhelimia on nähty markkinoilla jo muutamia, mutta ne ovat olleet pienien pajojen tekosia. Samsung on ilmeisesti kuitenkin astumassa peliin mukaan ja LG:kin kehittää tahollaan omaa QHD-näytöllistä G3:a.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy F Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.