Uutuuspuhelimen markkinointikampanja sai ihmiset hajottamaan älypuhelimiaan – turhaan?

Juha Tuppi
25. huhtikuuta, 2014 20:13

OnePlus on onnistunut luomaan tehokkaasti kysyntää uudelle One-älypuhelimelleen, mutta markkinoinnin herättämä mielenkiinto ei tainnut toimia ihan odotetusti valmistajan tuoreimman mainoskampanjan kanssa.
OnePlus julkisti tällä viikolla uuden One-älypuhelimensa. Valmistaja on markkinoinut laitettaan kiusoittelemalla, hinnoittelemalla sen erittäin kilpailukykyisesti ja asettamalla sen toistaiseksi saataville ainoastaan kutsusta.
Uusin markkinointikampanja menee kuitenkin vielä pidemmälle tarjoamalla One-älypuhelimen vaivaisen dollarin hintaan sadalle onnekkaalle: jutun juju on siinä, että saadakseen laitteen erikoishintaan asiakkaiden täytyy hajottaa nykyinen älypuhelimensa mahdollisimman mielikuvituksekkaalla tavalla ja lähettää siitä video todisteeksi.
Ongelmana on vain se, että kun tarjous on näinkin houkutteleva, ihmiset eivät välttämättä malta lukea ohjeita huolella. Kampanjailmoituksessa nimittäin todetaan selkeästi, että halukkaiden tulee ensin ilmoittautua kampanjaan, minkä jälkeen ilmoittautuneista arvotaan sata henkilöä, jotka saavat himoitun älypuhelimen dollarilla vastineeksi videosta, jossa he tuhoavat edellisen puhelimensa.
YouTubeen on kuitenkin ruvennut tulvimaan videoita, joissa ihmiset hajottavat puhelimiaan ennen kuin ovat edes osallistuneet kampanjaan. Näitä videoita voi käydä katsomassa esimerkiksi tapausta varten perustetulla Reddit-viestiketjulla.
Toivoa sopii, että hätähousuilla on myös tuuria arvonnassa.

Lue myös nämä
Tägit
mainoskampanja OnePlus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.