Google vaihtaa Nexus-laitteet Android Silveriin?

Juha Tuppi
29. huhtikuuta, 2014 20:20

Googlen puhutaan uhraavan Nexus-puhelimensa päästäkseen huipputason laitteiden markkinoille uusilla Android Silver -laitteilla.
The Vergen mukaan Googlen Nexus-laitteiden ideaa ei hylätä: Android Silver -projekti tulee edelleen värväämään valmistajia tekemään Android-laitteita, jotka noudattavat tarkasti Googlen näkemystä puhtaimmasta mahdollisesta Android-kokemuksesta. Laitteiden hintaluokkaa ja laatutasoa tullaan kuitenkin ilmeisesti hinaamaan ylöspäin, sillä Google haluaa kilpailla Android Silver -laitteillaan muiden valmistajien kärkipään tuotteiden kanssa. Tämä tarkoittaa Applen iPhonejen lisäksi myös Samsungin esittämään haasteeseen vastaamista Android-markkinoilla.
Googlen mukaan houkuttelemista valmistajista mainitaan todennäköisimpinä LG ja Motorola, mutta ottaen huomioon että muiltakin valmistajilta löytyy Google Play Edition -versioita älypuhelimistaan, esimerkiksi Sony, Samsung ja HTC eivät ole poissuljettuja ehdokkaita yhteistyökumppaneiksi.
Lähteen mukaan Google on valmistautunut satsaamaan Android Silver -projektiin huomattavia summia, erityisesti mainontaan ja markkinointiin: yhtiö on esimerkiksi suunnitellut perustavansa erityisesti ohjelmistonsa esittelyyn tarkoitettuja Android-toimipisteitä kauppoihin. Googlen panostus näkyy myös suunnitellussa aikataulussa: ensimmäiset Android Silver -laitteet olisi tarkoitus tuoda markkinoille jo ensi vuonna alkaen Yhdysvalloista ja muista kehittyneemmistä markkina-alueista.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Nexus Android Silver
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.